پیچ مغزی

پیچ آلن مغزی چیست؟ – صنایع پیچ پارسه

پیچ مغزی چیست؟

پیچ مغزی، استوانه ای رزوه شده می باشد که از آچار آلن یا پیچ گوشتی برای بستن و باز کردن آن استفاده می شود و با توجه به اینکه گل پیچ ندارد ، در قطعه مورد نظر فرو می رود.

جنس این پیچ از آهن یا فولاد در سه گرید 8.8 و 10.9و 12.9 یا استنلس استیل در دو گرید استیل 304 و316 می باشد که تولید و مورد استفاده قرار می گیرد .

برای تولید و به کارگیری پیچ مغزی استانداردهای مختلفی نظیر astm یا DIN یا ISO وجود دارد ، یکی از پرکاربردترین استانداردها برای پیچ آلنی به شرح زیر می باشد:

1-پیچ مغزی آلنی DIN 916 یا ISO 4026

2-پیچ مغزی پیچ گوشتی خور DIN 438 یا ISO 7436

3-پیچ مغزی نوک تیز DIN 914 یا ISO 4027

از پیچ مغزی معمولاً در مواردی که امکان استفاده از آچار و پیچ شش گوش وجود ندارد ، استفاده می شود و عمده مصرف این نوع پیچ در قطعات و دستگاه های صنعتی می باشد.

پیچ آلن مغزی – پیچ سازان آریا نوین

پیچ مغزی به پیچی گفته می‌شود که دارای استوانه‌ای رزوه شده است و برای باز و بسته کردن آن به پیچ گوشتی یا آچار آلن نیاز است. این پیچ‌ها در قطعه مورد نظر فرو می‌روند و دلیل این موضوع هم آن است که گل پیچ ندارند. جنس پیچ‌های مغزی از آهن یا فولاد است که در سه گرید ۸.۸، ۱۰.۹،۱۲.۹ یا در دو گرید استیل ۳۰۴ و ۳۱۶ تولید شده و در دسترس قرار می‌گیرند. استاندارهای مختلفی برای به کارگیری و تولید پیچ مغزی وجود دارد که از جمله این استانداردها می‌توان به DIN و ISO اشاره کرد. استانداردهای اصلی و پرکاربرد پیچ مغزی به شرح زیر است:

• پیچ مغزی نوک تیز DIN 914
• پیچ مغزی پیچ گوشتی خور DIN438
• پیچ مغزی آلنی DIN 916

لازم به ذکر است، در شرایطی که امکان استفاده از پیچ شش گوش و آچار وجود ندارد از پیچ مغزی استفاده می‌شود. بنابراین بیشترین کاربرد پیچ مغزی در قطعات و ماشین آلات صنعتی است.

قیمت پیچ آلن مغزی نوک تیز تهران - topscrewspile

مزایا و معایب پیچ مغزی

از مهم‌ترین مزایای پیچ مغزی، مستحکم بودن آن نسبت به پیچ‌های دیگر است. در مقایسه این نوع از پیچ‌ها با دیگر انواع پیچ می‌توان متوجه شد که مقدار ثابتی از مقاومت با تعداد کمتری از پیچ‌های مغزی فراهم می‌شود. بنابراین هرچه تعداد سوراخ‌ها کمتر باشد، نقطه تمرکز تنش در قطعه کاهش می‌یابد. علاوه‌ بر این با کاهش یافتن تعداد پیچ‌ها وزن قطعه نیز کاهش پیدا می‌کند. از دیگر مزایا و کاربرد پیچ مغزی این است که برخلاف پیچ‌های شش گوش در پیچ مغزی، برای حرکت آچار در نقاط اتصال دیگر نیازی به فضاسازی نیست.

کاربردهای پیچ مغزی

در شرایطی که امکان دسترسی به محل مورد نیاز برای پیچ کردن وجود ندارد و نیاز به پیچ‌های صنعتی محکم و بادوام است، از پیچ مغزی استفاده می‌شود. از مهم‌ترین کاربرد پیچ مغزی می توان به مقاومت بالای آن اشاره کرد. شما می‌توانید با تعداد کمی از این پیچ‌ها به همان استحکامی که باید با تعداد زیادی از پیچ‌های معمولی به دست ‌آید، برسید. به این ترتیب استفاده از این مدل پیچ در شرایطی که دسترسی دشوار است و به نصب پیچ کمتری نیاز است، مناسب خواهد بود.

نوشته قبلی

مهره آهنی

نوشته بعدی

پیچ ام دی اف

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

ایجاد حساب کاربری

تماس تلفنی